Nyheder

KOMMENDE UDSTILLINGER

Se!-rum, Aarhus
5. november til 28 november
2021

NYHEDER

1. juli, 2021
UNDERVISNING, sensommer/efterår 2021
Jeg har workshops i akvarel og billedfortælling i efteråret i Århus. Herunder kan du læse om holdene og hvordan du tilmelder dig.

AKVAREL
Forløb med undervisning i akvarel.
Fem mandage i tidsrummet 17.30 – 19.45.
Mødegange: d. 6 sep., d. 13 sep., d. 20 sep., d. 27 sep., d. 4 okt.
Undervisningen foregår på Samsøgades Skole i Århus C.
Beskrivelse:
På holdet undervises i akvarel, med fokus på teknikkerne lavering og vådt-i-vådt. Vi arbejder frem mod en fortrolighed og mestring af de lidt drilske og meget smukke akvarelteknikker og hovedvægten i undervisningen ligger på teknik og metode. At få en fortrolighed med farve er også et mål i kurset og vi kommer omkring farvelære. Holdet er for alle niveauer, men det vil være en fordel at have en smule kendskab til akvarel eller lignende teknikker (eller at være velsignet med tålmodighed og gåpåmod). 
Pris: 1750,-
Du tilmelder dig ved at skrive en mail til mig på: frkzinar@hotmail.com
Tilmelding er bindende.

BILLEDFORTÆLLING (fortsætter)
Forløb med undervisning i billedfortælling.
Fem mandage i tidsrummet 17.30 – 19.45
Mødegange: d. 25 okt., d. 1 nov., d. 15 nov., d. 22 nov., d. 29 nov.
Undervisningen foregår på Samsøgades Skole i Århus C.
Beskrivelse:
På holdet undervises i billedfortælling. Med afsæt i en illustrativ tradition, introduceres metoder og benspænd som kan sætte gang i en fortælling og styrke billedsproget. Vi arbejder med værker som organiseres i serier og forløb og vi afprøver forskellige bogformater, f.eks håndsyede hæfter og foldede leporello-bøger. Komposition, både i det enkelte billede samt i opbygningen af længere forløb, er et overordnet fokus. Undervisningen er øvelsesbaseret og målet er, at eksperimentere og opbygge en fri, legnede og konsekvent tilgang til billedskabelsen. Tegning og collage er de teknikker vi bruger mest. Holdet er et fortsætterhold, så det er en fordel at have erfaring med tegning.
Pris: 1750,-
Du tilmelder dig ved at skrive en mail til mig på: frkzinar@hotmail.com
Tilmelding er bindende.

15. marts, 2021
UNDERVISNING, CORONA-HOLD
Jeg har få ledige pladser på mit (online) hold i billedfortælling, som starter op mandag d. 19 april (kl 17.30 -20.00) og løber over fem mandage.
Jeg har desuden ledige pladser på mit plantetegnehold (udendørs) som starter op mandag d. 24 maj og løber over fem mandage.
For begge hold er prisen er 1750,- (incl moms). Hvis du er interesseret i at deltage eller få tilsendt holdbeskrivelser, så skriv en mail på frkzinar@hotmail.com.

19. november, 2020
UNDERVISNING
Undervisning i plantetegning, akvarel og billedfortælling for forårssemestret 2021 er slået op. Er du interesseret i at modtage holdbeskrivelserne, så send en mail på frkzinar@hotmail.com.
UPDATE d. 21. november: akvarel og billedfortælling er overtegnet.

12.-15. november, 2020
De originale illustrationer til Blomsten der elsker mig udstilles på Dokk1, Århus i forbindelse med børnelitteraturfestivalen Albus.

8. september, 2020
Præmieret med Kulturministeriets illustratorpris for billedbogen Blomsten der elsker mig skrevet af forfatter Hanne Kvist.
Udvalgets motivering:
’Blomsten der elsker mig’ er Signe Parkins’ imponerende debut som børnebogsillustrator. I centrum for historien er en rørende, lille plante, tegnet med nænsomhed og botanisk akkuratesse. Den står i morsom kontrast til den oppustede mælkebøtte med store overarme og nogle af de andre bifigurer, eksempelvis Kirsten, en filosoferende kam, der spiller bridge. 

Parkins har en vibrerende, skæv streg som komplementerer Hanne Kvists humoristiske billedbogstekst kongenialt, og sammen forløser de historien om, hvordan man i venskaber må lære at holde af hinanden, som man nu engang er. Parkins’ afsæt i tegneseriemediet og fortrolighed med billedkunsten skaber stor variation i kompositionerne, der er nytænkende og uhyre gennemarbejdede – også i forholdet mellem placering af tekst og billeder. Der er både de små, sjove visuelle parallelhistorier og de imponerende, stemningsfyldte billedopslag. Og der er tætpakkede sider med billedrammer over for en overvejende hvid/blank side med en lille tegning.