Nyheder

NYHEDER

8. september, 2020
Præmieret med Kulturministeriets illustratorpris for billedbogen Blomsten der elsker mig skrevet af forfatter Hanne Kvist.

Udvalgets motivering:
’Blomsten der elsker mig’ er Signe Parkins’ imponerende debut som børnebogsillustrator. I centrum for historien er en rørende, lille plante, tegnet med nænsomhed og botanisk akkuratesse. Den står i morsom kontrast til den oppustede mælkebøtte med store overarme og nogle af de andre bifigurer, eksempelvis Kirsten, en filosoferende kam, der spiller bridge. 

Parkins har en vibrerende, skæv streg som komplementerer Hanne Kvists humoristiske billedbogstekst kongenialt, og sammen forløser de historien om, hvordan man i venskaber må lære at holde af hinanden, som man nu engang er. Parkins’ afsæt i tegneseriemediet og fortrolighed med billedkunsten skaber stor variation i kompositionerne, der er nytænkende og uhyre gennemarbejdede – også i forholdet mellem placering af tekst og billeder. Der er både de små, sjove visuelle parallelhistorier og de imponerende, stemningsfyldte billedopslag. Og der er tætpakkede sider med billedrammer over for en overvejende hvid/blank side med en lille tegning.

KOMMENDE UDSTILLINGER

Skitsehandlen, Fåborg
7. november til 4. december
2020

Tegnerforbundet, Oslo
15.april til 23 maj
2021